Opvoeden is een pittige klus, waar niemand voor geleerd heeft. Vaak zeggen ze 'kleine kinderen, kleine zorgen en grote kinderen, grote zorgen'. Dat gaat niet altijd op. Je hebt het niet voor het kiezen wat erop je pad komt. Maar waarom doe je wat je doet en voel je wat je voelt? Vaak weet je het zelf niet. En dat maakt het zo lastig om je gedrag te veranderen, of beter met je emoties om te gaan. Je hebt eerst inzicht nodig in je eigen situatie, je eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Pas dan kun je de vinger op de zere plek leggen. Om vervolgens die zere plek aan te pakken.
Daarnaast kan je ook met stress en trauma te maken krijgen, dat kan helemaal in je lichaam gaan zitten. Je lichaam is een geheel van systemen, die heel nauw met elkaar samenwerken. Wanneer dit systeem verstoord wordt door de stress of trauma kan dat voor allerlei fysieke en/of psychische klachten zorgen. Hierdoor raak je steeds verder van jezelf af. Ik help je weer in je kracht te staan!
Je kind 'moeilijk' gedrag laat zien en jij het moeilijk vindt hoe hiermee om te gaan.
Je je kind wilt leren begrijpen.
Je balans tussen werk en privé zoek is.
Je gevoelens van boosheid, verdriet, eenzaamheid of angst (en) hebt en je weet niet hoe je daarmee om kunt gaan. Bijvoorbeeld door een verlieservaring van een kind of andere traumatische gebeurtenis.
Jij en je partner totaal anders denken over de opvoeding van de kinderen. Dat geeft spanningen binnen de relatie.
Je meer energie wilt hebben.
Je kind zelf niet open staat voor coaching of therapie, maar zelf wil je wel aan de slag. Ervaring leert dat dat ook een positieve invloed op je kind heeft.
Je rust en regelmaat wilt in je gezin.
Je het opvoeden een uitdaging vindt.
Je het altijd druk hebt en meer tijd voor jezelf wilt.
Je ziet dat het niet goed goed gaat met je kind, als ouder wil je graag helpen, maar soms lukt dat niet. Het kan dan lastig zijn om een positieve benadering toe te passen.
Je druk bent met het opvoeden van de kinderen, maar je zelf ook verder wilt. De muren komen op je af. Je wilt misschien weer werken of ander werk, maar hoe?
Je kind met een (ernstige) afwijking is geboren of ziekte het gezin teistert, het hele gezin lijdt hier vanzelfsprekend onder. Hoe blijf je met zijn allen in balans?
Je jezelf niet altijd wilt wegcijferen.
Je hebt inzichten en handvatten gekregen om met de situatie waar je tegenaan loopt om te gaan.
Ondanks alles wat er op je afkomt en speelt weet je weer hoe je de balans moet behouden.
Het verlies en verdriet mag er zijn, je bent een stukje verder met de verwerking en hebt inzichten hoe hier zelf verder mee te gaan.
Rust en regelmaat in je gezin.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Als je een ander probleem ervaart waarmee je worstelt, blijf hier dan niet mee zitten maar neem contact op.